Een goed pensioen

Veel werkende Nederlanders hebben het idee dat zij via hun werkgever verzekerd zijn van een goed pensioen. Dat is niet helemaal waar. Uw pensioen wordt door een zich terugtrekkende overheid steeds meer uw eigen verantwoordelijkheid. Zeker als u eerder dan 65-jarige leeftijd wilt stoppen met werken, zult u zelf financiële maatregelen moeten nemen. Hierbij valt te denken aan een lijfrente, spaarverzekering, of het benutten van de overwaarde van uw woning.

Pensioengat

Het wisselen van werkgever kan bijdragen aan een pensioenbreuk. Veel werkgevers zijn bereid om de opgebouwde pensioenjaren bij vorige werkgevers over te nemen. Dit wordt waarde overdracht genoemd. Maar omdat u wellicht ook verandert van pensioenregeling, kan er toch een pensioengat ontstaan.

 

Dit betekent concreet dat uw pensioen lager uitkomt dan de norm van 70% van uw laatstverdiende salaris. Dit tekort in uw pensioen kunt u individueel, in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar, bijverzekeren.

Complex onderwerp

Pensioen is een zeer kennisintensief en complex onderwerp. Een goede reden om uw oudedagsvoorziening te bespreken met Hans Meijer Advies, omdat wij bovendien op de hoogte zijn van voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving.

 

Wij bespreken samen met u graag de mogelijkheden voor uw pensioenopbouw.

 

Flakkee Hypotheken Hans Meijer Advies is een erkend hypotheek adviseur